Cursuri de Îngrijitoare bătrâni la domiciliu-seria a IV-a

În cadrul Proiectului „ACTIS - Acționăm pentru Incluziune Socială” POSDRU/165/6.2/S/142825, sunt dezvoltate programe integrate pentru formare, ocupare și consiliere socio-profesională. Aceste programe integrate se adresează persoanelor din mediul urban și rural din 8 județe din regiunile N-E și Centru ale României, persoane care se pot califica în trei domenii diferite: îngrijitoare bătrâni la domiciliu, infirmieră, tehnician maseur.

Miercuri, 15 iulie 2015, a avut loc deschiderea seriei IV a cursului de Îngrijitoare bătrâni la domiciliu. Cursul, cu o durată de 3 luni, se va finaliza în luna octombrie.

În regiunea N-E, numărul celor înscriși a fost de 107, după cum urmează: Bacău-19, Huși-25, Iași-23, Roman-20, Suceava-20.

În regiunea Centru, unde Centrul Diecezan Caritas Iași are ca partener în proiect Asociația Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj, numărul cursanților din cele trei centre (Târnăveni-județul Mureș, Blaj-județul Alba și Sibiu) a fost de 63.

Prin Proiectul „ACTIS - Acționăm pentru Incluziune Socială”, Centrul Diecezan Caritas Iași facilitează accesul la ocupare pe piața muncii persoanelor vulnerabile din regiunile NE și Centru ale României, prin dezvoltarea de programe de formare profesională și promovarea unui stil de viață sănătos.

Cursurile de formare sunt gratuite și se pot înscrie persoane de etnie romă, persoane cu dizabilități, familii cu mai mult de doi copii, familii monoparentale, tineri care părăsesc sistemul de stat de protecție a copilului, femei și alte grupuri vulnerabile.

Profesionalismul formatorilor, calitatea materialelor didactice, dotările sălilor de curs, diplomele recunoscute în Uninea Europeană, fac ca tot mai multe persoane să urmeze cursurile gratuite de formare ale Centrului Diecezan Caritas Iași. Astfel, până în prezent, în cadrul Proiectului „ACTIS - Acționăm pentru Incluziune Socială”, au fost calificate în cele 3 domenii (îngrijitoare bătrâni la domiciliu, infirmieră, tehnician maseur) 830 de persoane.