Final de proiect-început de drum

Am acționat pentru incluziune socială, am consiliat, am orientat, am instruit și format,. Proiectul s-a terminat dar cei care au beneficiat de serviciile noastre încep un drum nou.

A fost o provocare însă, datorită efortului colectiv, am reușit nu doar să o ducem la bun sfârșit dar chiar să depășim indicatorii stabiliți.

Cursuri de infirmieră, de tehnician maseur și îngrijitoare bătrâni la domiciliu, orientare și consiliere socio-profesională, grupuri de suport, campanii de promovare a unui stil de viață sănătos, servicii pentru persoane dependente, sunt activitățile care timp de 20 de luni au atras 1262 de persoane vulnerabile.

Alături de partenerul național, Asociația Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj, Centrul Diecezan Caritas Iași a implementat proiectul Act.IS-Acționăm pentru Incluziune Socială, în două regiuni ale țării: NE (Iași, Bacău, Neamț, Suceava, Vaslui) și CENTRU (Alba, Mureș, Sibiu).

Joi, 19 noiembrie 2015, a avut loc conferința de închidere a proiectului „Act.IS-Acționăm pentru Incluziune Socială”.

Părintele Egidiu Condac, directorul Centrului Diecezan Caritas Iași, în cuvântul de deschidere, a subliniat importanța și efectele active ale proiectului, și după finalizarea lui. A urmat reprezentantul partenerului național, doamna Ildiko Nicușan, care a prezentat rezultatele proiectului în regiunea Centru.

Mariana Ursan, managerul proiectului, a adus în prim plan rezultatele generale ale proiectului și a mulțumit întregii echipe pentru munca depusă.

Dacă prima parte a conferinței a avut o latură reală, cu date și indicatori preciși, cea de a doua parte a fost una umană. Astfel, Bogdan Mărtinaș, responsabil Centru, ne-a vorbit despre provocarea implementării proiectelor europene din perspectiva lucrului direct cu beneficiarii; doamna dr. Ștefanache Simona Mariana, formator, ne-a arătat beneficiile activității de formare, iar la final, doamna Văcărașu Vali, în calitate de beneficiar, și-a exprimat mulțumirea și respectul pentru serviciile oferite de către echipa proiectului.

Cei 87 de angajați au reușit să atingă obiectivul general al proiectului înregistrând rezultate peste valorile propuse inițial:

- înființarea și funcționarea unei rețele de centre mobile de incluziune
- 1000 de persoane înscrise la formare: 681 îngrijitoare bătrâni la domiciliu, 76 tehnicieni maseuri, 243 infirmiere
- 940 persoane certificate: 638 IB, 69 TM, 233 Infirmieră
- 940 de subvenții acordate
- 256 întâlniri de grupuri de suport
- 372 persoane dependente sprijinite
- 1262 persoane consiliate
- 32 de seminarii locale de promovarea a unui stil de viață sănătos
- 1 cros „Mișcarea înseamnă viață”
- 300 participanți la cros
- 1000 participanți seminarii de promovare a unui stil de viață sănătos.
Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în buna desfășurare a activității acestui proiect și le urăm succes tuturor absolvenților cursurilor de formare.